Thursday 12 August 2010

TABARA LACULUI, editia I-a, 2010- ISTANTAU

COMUNICAT DE PRESĂ

Prima ediţie a taberei de sculptură, numită generic TABARA LACULUI, editia I-a, 2010. se va desfăşura în perioada 5-15 august 2010, pe malul lacului ISTANTAU, la 5km de centru comunei Pogăceaua, judeţul Mureş, cu participarea a 10 sculptori profesionişti din România şi din străinătate.
Ei sunt după cum urmează: Eduard Costin, decanul de vârstă al sculptorilor europeni ( 95 de ani); Vasile Mureşan, Ioan Astalus, Radu Florea, Radu Ştefan Creţu, Dumitraş Emil, Dumitriu Alexandru, Burtea Cătălin, Mihnea Grigore, Vali Duicu, Vali Soare şi Mihai Frunză.
Lucrările vor fi executate din lemn de stejar, fiecare exemplar având diametrul de peste 1,5m iar înălţimea depăşeşte 2,5m. Sunt trunchiuri de stejari seculari, de la un parchet din apropierea Reghinului, salvaţi de la fi făcuţi scânduri de către ing. Constantin Husar.
Tehnica folosită de artişti este „liberă”. Atribuirea buştenilor se va face prin tragere la sorţi,
Deschiderea oficială va avea loc în data de 5 august 2010, orele 16,44
-cuvânt de salut şi bun venit al gazdelor şi al oficialilor,
-conferinţă de presă;
-tragerea la sorţi în prezenţa reprezentanţilor presei;
-program administrativ, repartizarea pe dormitoare,
-pregătirile preliminare pentru începerea lucrărilor;
-prima cină la ora 19,00


Programul taberei este următorul:
-ora 6,44 deşteptarea cu trompeta;
-orele 7-8, micul dejun
-între orele 9 şi 13, lucru efectiv, cu sau fără asistenţă;
-orele 13,30 – 14,30 masa de prânz;
-odihnă de voie până la ora 17
-între 17,10 şi 19 lucrări demonstrative pentru vizitatori sau invitaţi, iar în lipsa acestora fiecare îşi va continua lucrarea proprie;
-ora 19-20 cina;
-0ra 21,33 stingerea.

Activităţi auxiliare:
-concursul de pescuit, „Cărăşelul ameţit”, în fiecare seară.
-concursul de table „Câştigătorul ia totul !”, desfăşurat în sistem eliminatoriu, 2 din 3, câştigătorul rămâne la masă.
-concursuri ad-hoc de grafică satirică;
-alte activităţi cu caracter distactiv (bal la Pogăceaua, canotaj, aruncarea pietrei peste apă, săpătorul fruntaş de gropi şi şanţuri, fotbal, volei, etc)

Organizatorii Taberei:

SC Antrepriza montaj SRL, reprezentată de ing. Husar Constantin, director general,
Fundatia ASTURIAN, reprezentată de Dorin Toma, vicepreşedinte, care va asigura logistica, publicitatea si punerea in valoare mediatică a evenimentului.
Fundaţia va asigura transportul din orasul resedinţa de judeţ până la Tabara LACULUI, si va organiza evenimentele din timpul liber.
Voluntarii fundatiei vor sprijini activitatea curenta a artistilor, prin participare directa sau indirecta, prin punerea la dispoziţie a sculelor, ascuţirea dălţilor, servirea la faţa locului cu apă şi sucuri, alte mici expediente, etc.
Cei doi parteneri vor conveni, printr-un act aditional ulterior, cu privire la cheltuielile ocazionate de organizarea unor grupuri de vizitare, in scop turistic, pe durata taberei sau între ediţiile acesteia şi de punere în valoare a operelor create de artiştii participanţi.

Închiderea taberei, sau ultima zi de tabără va fi pe 15 august, orele 11,30 în prezenţa presei şi al oficialilor, cu vernisajul lucrărilor executate, urmată de o agapă creştinească, cu mici şi bere.


Semnează biroul de presă
al Taberei LACULUI,

No comments:

Post a Comment